Crkve

Crkva Sv. Petra

Smještena je u centru grada čiji glavni ulaz krasi kip Sv. Petra Nikole Firentinca. Kroz povijest, bila je dio benediktinskog samostana, a kasnije škole. Kruna dvorišnog dijela bivšega samostana jest bunar s grbom obitelji Marković čiji su predstavnici mnogo ulagali u umjetnost te, čak, sami financirali nabavu baroknog ormara za orgulje.

Crkva Sv. Barbare

To je najstarija starohrvatska sačuvana crkva (iz 11. st.), a nalazi se uz gradsku ložu. Trobrodne je forme s tri polukružne apside na istoku, zvonikom u sredini kupole, te plitkim nišama na bočnim zidovima.

Riznica i samostan Sv. Dominika

Nalazi se na Trogirskoj rivi. Zbirka čuva vrijedan poliptih Blaža Jurjeva Trogiranina te djela trogirskih zlatara 15. st. samostan i crkva sv. Dominika datiraju u 14. i 15. st. U crkvi se ističe grobnica obitelji Sobota, djelo Nikola Firentinac iz 15. st. U klaustru samostana je vrt s mediteranskim biljkama i bunarom.

Župa Gospe od Anđela – Travarica

Crkva Gospe od Anđela se nalazi na kopnenom dijelu grada. Nekoć je bila sastavni dio franjevačkog samostana, a početkom 19. st. uz nju se nalazilo gradsko groblje.

Crkva Gospe od Karmela

Smještena u zapadnom dijelu grada – Pasikama, proširena je u 17. st. zaslugom istoimene Bratovštine. Manji trg uređen je krajem 19. st. te danas služi za pučke fešte.